НОВИНИ

Гл. комисар Младен Маринов: Няма абсолютно сигурно място по целия свят

За съжаление последния атентат в Ню Йорк доказа отново тезата, че няма абсолютно сигурно място в целия свят и че средата за сигурност в световен аспект е силно променена. Това каза в студиото на "Още от деня" главният секретар на МВР Младен Маринов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 01.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

По стечение на обстоятелствата с директора на ГД "Национална полиция" бяхме преди 5 дни на работно посещение в Ню Йорк и при срещата с шефа на контратерористичния център посетихме и мястото, където стана този атентат. Там на място видяхме силно полицейско присъствие, много граждани и въпреки тези мерки няма как да се продатврати едно такова действие на както ние ги наричаме "вълк-единак", който ползва общодостъпни транспортни средства предприе този терористичен акт, обясни главен комисар Маринов.

главен комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР: В национален аспект правим всичко възможно да предвидим основно при събиране на масови мероприятия, при посещение на места, където се концентрират много хора, да взимаме мерки. За съжаление, едно такова решение няма 100-процентова гаранция, че ще бъде предотвратено. Това, разбира се, не трябва да кара гражданите да изпадат в паника. Правим всичко възможно това нещо да не се случи на наша територия. МВР взима всички мерки, които са в неговите компетенции. За да има ефективно действие и противодействие на това нещо смятам, че трябва да има инициативи в цялото общество.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Багери събориха 18 незаконни къщи в ромския квартал Максуда
Багери събориха 18 незаконни къщи в ромския квартал "Максуда"
 Валери Симеонов дари на музея в Калофер бастуна на бащата на Христо Ботев
Валери Симеонов дари на музея в Калофер бастуна на бащата на Христо Ботев