НОВИНИ

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Трябва да се прави разлика между бюджет на политика "Пожарна безопасност и защита на населението" и бюджет на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", който е част от бюджета на политиката. Това призова в студиото на Сутрешния блок на БНТ1 главен комисар Николай Николов - директор на Главната дирекция, по повод казаното от лидера на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков, че бюджетът на пожарната е намален със 7 млн. лева.

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 12.12.2018
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
Със синдикатите се разминаваме по твърдението, че е пострадал бюджетът на пожарната. Не е пострадал, категоричен беше гл. комисар Николов.

По думите му на срещата във Вътрешното министерство е станало ясно, че по-добрата лична защита и физическа сигурност на огнеборците е приоритет не само на ръководство и синдикатите, но и лично на министър Маринов.

Аз съм обнадежден, че до началото на следващата година ще можем да разрешим голяма част от искания, заяви гл. комисар Николов.

Какво още каза за проблемите на родната пожарна директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детска градина в Пловдив вече 10 дни е без парно
Детска градина в Пловдив вече 10 дни е без парно
Фалшива бомбена заплаха в централата на Фейсбук
Фалшива бомбена заплаха в централата на Фейсбук