НОВИНИ

​Гл. комисар Николай Николов: Най-сериозна беше обстановката в и около столицата

Обстановката в страната постепенно се нормализира, през нощта ситуацията е била доста напрегната, обобщи на брифинг тази сутрин ситуацията след проливните дъждове главен комисар Николай Николов, директор на ГД"Пожарна безопасност и защита на населението". Няма пострадали, загинали или бедстващи, в главната дирекция са постъпили 143 сигнала, две семейства и една жена са били изведени от домовете си и настанени при роднини.

bnt avatar logo
от БТА
10:00, 02.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
​гл комисар николай николов сериозна беше обстановката около столицата

Най-сериозно е било положението около София и в столицата, където е имало и най-голямо количество дъжд. Наложило се е да бъдат включени сили от съседни областни дирекции на пожарната, допълнително чували пясък и специални водонапълняеми диги. Екипите са работили до 4 часа тази сутрин под ръководството на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Пробила е дигата на реката в с. Мало Бучино, но вече е възстановена, съобщи гл. комисар Николов. Днес продължава засиленото наблюдение на реките Струма, Места, Искър, както на Марица и Тунджа като за последните две се очаква повишаване на нивото към утре вечерта и има готовност за реакция, ако възникнат проблеми. По цялото поречие на реките и язовирите има наблюдение.

Преди циклонът да премине през територията на страната, язовирите бяха в състояние на позволен прием на допълнителни водни количества, информира гл.комисар Николай Николов. Информацията на НКЖИ сочела, че няма значителни нарушения на ж.п транспорта, същото отчитали и от АПИ. Пътната обстановка е била затруднена, но не тежка, коментира Николов.

В пернишкото село Негованци има изведено семейство, каза още той. Продължава да е високо нивото на яз.Искър, река Бистрица при такава ситуация рязко повишава нивото си и затова цяла нощ дигата там е била укрепвана. Проблем е защитният мост в с. Гърлене.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба на светещ живопис Тъмна светлина
Изложба на светещ живопис "Тъмна светлина"
Европейски съвет за външна политика: Европа показва единна политика спрямо Русия
Европейски съвет за външна политика: Европа показва единна политика спрямо Русия