НОВИНИ

Глад за химици и строителни инженери в Русенско

Липсата на тесни специалисти възпрепятства работата на Инспекцията по труда в Русе. Въпреки това през тази година инспекторите са извършили 1100 проверки на фирми и предприятия в областта, като са засекли близо пет хиляди нарушения на трудовото законодателство.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
19:08, 29.12.2015
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Четвърта година Инспекцията по труда в Русе търси да назначи химик заради проверките в предприятията с рискови производства, но удря на камък. От Бюрото по труда заявиха, че от години при тях не е кандидатствал човек с такава специалност, още повече че преди две години в Русе беше закрита професионалната гимназия по химични технологии.

„Откакто се е пенсионерал нашият химик преди 4 години, при нас химик не е кандидатствал за работа. Строителни инженери липсват също. И да ми увеличат щата - кого да назнача?", чуди се Ирена Николаева – директор на Областна инспекция по труда-Русе.

Въпреки липсата на кадри трудовите инспектори през годината са установили 1700 нарушения на работното време и заплащането. Седем са предприятията, бавили заплатите на работниците с по три месеца. След намесата на Инспекцията по труда на потърпевшите са изплатени възнаграждения в размер на 370 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недостиг на паркинги за тежкотоварни автомобили около Русе
Недостиг на паркинги за тежкотоварни автомобили около Русе
В памет на загиналите във войните русенци
В памет на загиналите във войните русенци