НОВИНИ

Гласът на града: Конфликтите не трябва да се решават със сила

Протестите на служители на МВР в цялата страна и засилващата се агресия в обществото са най-обсъжданите теми тази седмица. Кои са причините за зачестилите случаи на насилие и физическа саморазправа и доколко защитен е човек коментира Димитър Попов от синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи, който тази седмица е герой в рубриката ни "Гласът на града".

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
19:00, 29.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.

Димитър Попов работи в системата на вътрешното министерство повече от 20 години. Казва, че забравените моралните ценности и несигурността на хората дори за утрешния ден засилват агресията в обществото.

Димитър Попов - член на Управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР: "Въпрос е на възпитание донякъде, на възпитание от съвсем елементарни човешки ценности, конфликтите да бъдат решавани по друг начин, а не със сила. Да, наистина, тревожна е ситуацията."

Несигурността кара хората да мислят първо за себе си, затова често остават безучастни свидетели в различни ситуации.

Димитър Попов - член на Управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР: "Повече бдителност в самите граждани. Самите граждани трябва да вземат отношение виждайки такава проява на пътя или пък където е станала тя, биха могли да повлияят на самия извършител. Доколкото чух тези дни имаше доста такива прояви, които са подминавани от гражданите, и това е лош сигнал."

Според Попов доста притеснителен е и фактът, че подготвени и с голям опит полицаи напускат системата на МВР.

Димитър Попов - член на Управителния съвет на синдикалната федерация на служителите в МВР: "Говорим за много вакантни места, които са на най-ниските длъжности, този проблем може би ще продължи още във времето, докато не спре отливът на служители, на подготвени служители, мотивирани служители, хора, които имат все още място при нас."

Димитър Попов казва, че полицаите влагат сърце и душа в работата си, но само това не е достатъчно. Условията, при които работят, задължително трябва да се подобрят, за да се повиши и сигурността в обществото ни, смята Попов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обрат в разследването: Пловдивският бизнесмен Данаил Божилов се е самоубил
Обрат в разследването: Пловдивският бизнесмен Данаил Божилов се е самоубил
Евакуираха гара „Виктория“ в Лондон заради „инцидент с клиент“
Евакуираха гара „Виктория“ в Лондон заради „инцидент с клиент“