В Страсбург Европейският парламент ще гледа в пленарна зала правилата за международните пътни превози, известни като пакета "Мобилност". Страната ни се бори промените да бъдат отхвърлени.

Българските евродепутати внесоха искане пакетът изобщо да не бъде гласуван. Председателят на парламента Антонио Таяни ще подложи на гласуване допустимостта на процедурата.

През януари парламентарната комисия по транспорт отхвърли два от трите доклада с предложените промени. Ако днес се стигне до гласуване по същество, евродепутатите ще трябва да разгледат над 1600 поправки.

Министър-председателят Бойко Борисов се е обърнал за подкрепа към свои колеги премиери от шест страни и лидери на партии от ЕНП, за да бъде удължен срокът за дебати по законодателството. Министърът на транспорта Росен Желязков коментира, че страната ни готви контрамерки, ако промените бъдат одобрени на първо четене.

Българските евродепутати с кампания в ЕП срещу пакета "Мобилност"

Българските евродепутати с кампания в ЕП срещу пакета "Мобилност"

Важен ден за пакета "Мобилност" в Европейския парламент. Българските евродепутати се опитват да убедят колегите си от останалите държави да го отхвър...