НОВИНИ

Гласуват случаите на Фонда за лечение на деца в интернет

Обявеното днес извънредно заседание на обществения съвет към фонда за лечение на деца се провали заради липса на кворум. За да се не бавят заявките на децата, от фонда обясниха, че случаите ще бъдат обсъждан и гласувани между вкички членове на съвета по интернет.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
19:37, 27.04.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Това са основно заявки за финанрисане на медицински изделия за ортопедични операции, всички спешни онкологични случаи вече са одобрени. Днес за първи път и здравният министър коментира скандала с арестите във фонда.

Петър Москов - министър на здравеопазването - Нямаше начин шефът на Фонда за лечение на деца да не бъде сменен, след като срещу него беше повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Според него новият ръководител е бил назначен максимално бързо, за да не се бавят процедурите около случаите на други болни деца. Москов допълни, че още преди три месеца е изпратен до прокуратурата доклад на здравното министерство за дейността на фонда, но няма да коментира дали това е причината органите да започнат разследване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет в Пазарджик забрани носенето на бурки
Общинският съвет в Пазарджик забрани носенето на бурки
Протест срещу застрояването на Морската градина
Протест срещу застрояването на Морската градина