Ръководството на "Главболгарстрой" излезе с официална позиция относно изложените от ръководството на ПФК "Левски" твърдения за взаимоотношенията между футболния клуб и "Главболгарстрой", свързани със строителните дейности на Стадион "Георги Аспарухов".

Към днешна дата задълженията на ФК "Левски" към "Главболгарстрой" е над три милиона лева с ДДС. Никога не са претендирани и съответно начислявани лихви по това задължение", категорични са от строителния холдинг.

"През изминалите години сме имали възможност, но не сме предприели действия по събиране на вземането си по съдебен ред, единствено водени от желанието това да стане в дух на разбирателство и по най-изгоден за клуба начин. Бихме искали да уверим всички фенове на футбола в България, че напълно оценяваме значението на ПФК "Левски" и желаем да осигурим възможност на футболния клуб сам да прецени начина и момента за погасяване на задълженията", подчертават от "Главболгарстрой“.

Божков ще се оттегли от "Левски" при отнемане на лиценза на частните лотарии

Божков ще се оттегли от "Левски" при отнемане на лиценза на частните лотарии

Васил Божков ще се оттегли от финансирането на Левски, ако се приемат поправките в Закона за хазарта, които национализират частните лотарии. На среща...

В съобщението се казва още, че холдингът е отправил предложение до ръководството на клуба, да бъде подписано споразумение за отсрочване на задължението с нови 5 години, което поддържат и към момента.

"Главболгарстрой" е компанията, построила най-много спортни обекти в България. През последните 20 години екипът на дружеството участва в строителството на обекти като спортна зала "Арена Армеец", Национален стадион "Васил Левски", многофункционална спортна зала с покрит колодрум в гр. Пловдив, спортни зали "Арена Самоков" и "Арена Асарел", спортна база "Спорт Палас" и много други.

Изграждането на спортни съоръжения поставя пред изпълнителите много и различни предизвикателства, нетипични за конвенционалните строителни обекти", подчертават в заключение от "Главболгарстрой".

Прокуратурата и полицията влязоха на проверка в Държавната комисия по хазарта

Прокуратурата и полицията влязоха на проверка в Държавната комисия по хазарта

Прокуратурата и полицията претърсиха Държавната комисия по хазарта. Обискът продължи близо 6 часа. Разследването е на Специализираната прокуратура. Пр...