НОВИНИ

Димитър Главчев: Надявам се да стане ясна цялата истина около КТБ

В студиото на "Денят започва" заместник-председателят на НС и депутат от ГЕРБ Димитър Главчев коментира, че от изнесената информация КТБ изглежда като банка на магистратите. Той допълни, че е изключително важно да се стигне до цялата истина, кой е източвал банката.

димитър главчев надявам стане ясна цялата истина около ктб
bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 11.02.2016
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
"Тези списъци за физическите лица специално се появяват в резултат на законодателни промени, които бяха извършени в резултат на действия на комисията, която беше създадена по казуса КТБ. Ако се направи тази съпоставка, публична е информацията за всички такива лица, които заемат висши държавни длъжности, не е трудно да се установи дали има несъответствие или не, а органите на НАП се самосезират и започват много сериозна проверка, която ще установява какво е действителното състояние. Може и по желание на политически лидери да им се провери състоянието. Такава данъчна проверка беше направена и на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов и се показа какво е тяхното състояние", каза Димитър Главчев.

Той заяви, че се надява да стане ясна цялата истина около КТБ. "Създава се такова впечатление, тъй като се оказа, че е имало грешка специално при политическите партии. Задължително сме затова да стане ясна цялата истина, за да може да не се пуска така на порции информацията и за да не си правят хората паралел с това какво се случва с досиетата. Ако бяха разкрити досиетата изцяло, нямаше да се пуска на порции информация за досиетата, която да бъде контролирана", допълни Главчев.

"Дълго време се насаждаше мнението, че КТБ е банка на властта. От този списък сега от синдиците излиза, че е банка на една от властите в повече. От фалита на КТБ е спечелил този, който е източвал. И именно това е важно да се разбере - кой е източвал банката, тъй като за да имаш депозит в която и да е банка, която за времето се е смятала за нормално функционираща, нищо няма по-нормално от това хората там да си влагат парите. По-съществен е наистина въпросът кои са получавали необезпечавани кредити и кой е източил банката и е ощетил банката", каза още Димитър Главчев.

Вижте пълния запис в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 ранени при дерайлирал влак в Египет
Над 100 ранени при дерайлирал влак в Египет
Михаил Миков: Ние не сме против да се изнасят фактите около КТБ
Михаил Миков: Ние не сме против да се изнасят фактите около КТБ