НОВИНИ

Главчев запозна сръбския президент с искането за връщане името на Цариброд

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев запозна днес президента на Сърбия Александър Вучич с искането на жителите на Димитровград техният град да си върне старото име Цариброд, съобщи пресцентърът на НС. Председателят на парламента информира президента, че при разговорите си с представителите на българското национално малцинство са били поставени от тяхна страна няколко въпроса.

bnt avatar logo
от БТА
13:25, 31.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
главчев запозна сръбския президент искането връщане името цариброд

По отношение на името на Димитровград са отбелязали, че има две решения на общинския съвет в тази посока, но те няма как автоматично да бъдат приведени в действие без законодателна промяна. Президентът Александър Вучич заяви, че няма проблем това да стане факт, ако хората го желаят.

Димитър Главчев запозна президента и с желанието на жителите на Босилеград да бъдат създадени условия за привличане и задържане на инвеститори в общината. Наскоро, според тях, български инвеститор, който е осигурявал 100 работни места с потенциал за 250 такива, е напуснал града. Президентът Вучич се ангажира да продължи търсенето на възможности за привличане на инвестиции в този район на страната.

Тема на разговора беше и изграждането на пътна инфраструктура. Александър Вучич посочи, че остават още 12 км. от магистралата София - Димитровград - Ниш от сръбския участък и до май той ще бъде готов. Отбелязано беше, че магистралата ще облекчи развитието на бизнеса и туризма в региона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3000 автомобила ще почистват пътищата тази зима
3000 автомобила ще почистват пътищата тази зима
Няма замърсяване на въздуха на Русе, показа извънредна проверка
Няма замърсяване на въздуха на Русе, показа извънредна проверка