Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен. Това коментира в сутрешния блок на БНТ главният архитект на София Здравко Здравков по повод възобновената процедура за избор на ремонта на площад "Света Неделя".

София

Той коментира, че критериите в поръчката са били занижени заради желанието да участват повече колективи от България.

Арх. Здравко Здравков: Дали сме тази възможност да участват повече фирми, въпреки това сме поставили едни критерии за квадратура от хектар и половина, за да има все пак съответният опит. Обаче сме го удължили не за 3, а за 10 години, пак за да могат да участват по-голям брой участници.
Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“

Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“

Столична община обявява ограничен конкурс за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад „Св. Неделя” в гр. София. Кон...

Изпълнението на дребни детайли в градската среда се явява предизвикателство, добрите майстори отдавна са изчезнали, имаме ограничен капацитет от хора, с които трябва да създадем продукт, който да бъде изпълнен качествено.

По думите му голяма част от елементите по ул. "Граф Игнатиев" са били преработени, за да бъдат изпълнени качествено.

По повод изграждането на инженерна инфраструктура в южните квартали, арх. Здравков каза, че има сериозни проблеми заради собствеността на улиците.

Арх. Здравко Здравков: В следващите години ще можем да изграждане канализация, защото сме убедени, че там, където има ново строителство, земята вече е трансформирана като общинска.
Километрично задръстване заради протест на жители на Горубляне

Километрично задръстване заради протест на жители на Горубляне

Задръстване се образува на бул. „Цариградско шосе” на входа на София при Околовръстния път край Горубляне. Колони от автомобили има и в двете посоки....