НОВИНИ

Главният прокурор иска имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в парламента искане за снемане на имунитета на народния представител от ДПС Илия Илиев.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:52, 07.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В хода на разследване на Окръжна прокуратура - Русе и Софийска градска прокуратура са събрани доказателства за това, чe Илиев е съучастник в извършване на длъжностно присвояване в особено големи размери. Според обвинителите между 2007 и 2009 години Илия Илиев е бил общински съветник, но чрез подставени лица контролирал три търговски дружества.

С тях са били сключени четири договора за строителни дейности, които не са били извършени от фирмите, контролирани от Илиев. Според държавното обвинение, докато е бил общински съветник от ГЕРБ в София той е източил три милиона лева от поръчки на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

За "По света и у нас" Илия Илиев заяви, че е разбрал за искането на главния прокурор и мотивите към него от медиите. По думите му, той не само ще се откаже от имунитета си на народен представител, но и обмисля да напусне НС, защото поредните обвинения срещу него са му обидни заради избирателите му и семейството му.

Илия Илиев - депутат от ДПС: Според мен, трябва да стане нормална практика политиците да бъдат контролирани от обществото най-вече. Това което чета аз по медиите, става въпрос за някакви неща от преди 7-8 години и за които аз не мога да направя дори никаква аналогия. Дано в искането да има нещо по-основателно, защото иначе, се страхувам, че ще бъде абсолютно смешна цялата работа. Така че аз съм за и подкрепям усилията да бъде осветлено, да бъде публично, политиците трябва да бъдем за пример на обществото, а не да се крием зад имунитета си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фалшифициран документ зад събарянето на тютюневия склад в Пловдив?
Фалшифициран документ зад събарянето на тютюневия склад в Пловдив?
Премиерът е възложил на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на КЗК
Премиерът е възложил на ГЕРБ да не участват в избора на нов състав на КЗК