Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховната касационна прокуратура и на НАП да се извърши проверка как са купени имотите на председателя на Антикорупционната прокуратура Пламен Георгиев, на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов.
Повод са множеството медийни публикации по темата, съобщават от Главна прокуратура.

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев​ излиза в отпуск

Във връзка с информация на сайта на прокуратурата на Република България за разпоредена от Главния прокурор Сотир Цацаров проверка на мен и семейството...

Върховната прокуратура трябва да провери съобщенията за невярно деклариране на обстоятелства от шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев за апартамента му в София, както твърденията за недоказаност на произхода на средствата за покупката. А НАП София да направи на него и съпругата му декларираните им доходи от 2013 г. до 2018 г.

Георгиев обяви, че ще сътрудничи на властите и ще излезе в отпуск докато продължава проверката.

Инспекторатът към Висшия съдебен съвет трябва да изследва сигнал за конфликт на интереси, подаден до Върховната касационна прокуратура срещу шефа на ВКС Лозан Панов във връзка с придобития от съпругата му апартамент. Данъчните пък трябва да установят дали отговарят на истината медийните публикации за апартамента, купен от нейната фирма „Ганева 2000“ ЕООД и какъв е произходът на парите, дадени за него.

Проверка е наредена и по информациите, че синът на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов, е купил през 2018 г. и 2019 г. недвижими имоти на значителна стойност, без ясен произход на средствата, както и че шефът на следствието не е декларирал притежаването на такива суми. НАП ще направи ревизия на сина, за да провери дали той е декларирал, че разполага с парите, с които са купени имотите.

 Съпругата на Лозан Панов отложи пресконференцията за имота си от "Артекс"

Съпругата на Лозан Панов отложи пресконференцията за имота си от "Артекс"

Елисавета Панова, която е съпруга на председателя на Върховния касационен съд отмени обявена за днес пресконференция.