НОВИНИ

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Турция

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Анкара по покана на турския си колега Мехмет Акарджа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В турската столица Цацаров е придружаван от заместника си Иван Гешев и завеждащия отдел "Международен" във ВКП Цветомир Йосифов.

главният прокурор сотир цацаров работно посещение турция
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 26.11.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Основни теми на разговор между двете страни са сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на организираната престъпност.

Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа ще обсъдят и идея за създаване на Консултативен форум на главните прокурори от балканските страни. Форматът цели да стимулира и подобри сътрудничеството помежду им чрез регулярни срещи и обмен на добри практики.

Програмата на българската делегация включва също срещи с министъра на правосъдието на Република Турция Абдулхамит Гюл и с председателя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща между главните прокурори на България и Турция, след като през юни 2014 г. между прокуратурите на двете страни беше подписано Споразумение за сътрудничество.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Изненади за Дядо Коледа
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Изненади за Дядо Коледа
Двама души са ранени при взрив на отоплителен котел в София
Двама души са ранени при взрив на отоплителен котел в София