НОВИНИ

​Главният секретар на МВР: Терористът от Нова Зеландия е пребивавал сам у нас

Българските служби продължават работата по установяването на маршрута и контактите на терориста от Крайстчърч у нас. Той е бил в България миналата година като е посетил исторически обекти свързани с Освобождението. Върху оръжието му бяха установени надписи на кирилица и имена на български места, където са се водели решителни битки по време на Руско-турската война като Шипка и Булаир. За сега данните сочат, че той е пребивавал сам у нас, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
11:15, 16.03.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Постановен е контакт с партньорските служби, установен е целият маршрут на движение на територията на страната и сега се проверяват конкретни данни и връзки. Но искам да успокоя към този момент, че категорично няма данни за някаква дейност, свързана с тероризъм на територията на България. Сега се проверяват местата, където той е преспивал, имаме информация. Тепърва продължава работата на колегите да се установи, все пак е бил една седмица, за да можем да проверим дали се е срещал с български или чужди граждани, ако е имало на територията на страната.
;

Главният секретар на МВР присъства на празника на конната полиция на Тодоровден. Той се отбелязва с традиционните състезания и демонстрации в столичния квартал "Бенковски", по инициатива на Столичната дирекция на вътрешните работи и с подкрепата на Столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
104-годишна британка отива зад решетките от любопитство
104-годишна британка отива зад решетките от любопитство
Валентин Радев: Ние сме най-стабилната държава на Балканите
Валентин Радев: Ние сме най-стабилната държава на Балканите