НОВИНИ

Гледат мерките за неотклонение на петимата от групата на Митьо Очите

Апелативният специализиран съд гледа мерките за неотклонение на петимата от групата на Димитър Желязков - Очите, задържани за рекет и побои. В събота специализираният наказателен съд ги остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Още по темата от Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:15, 09.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Преди минути започна заседанието на съда. И петимата задържани са обжалвали мерките си за неотклонение и искат от Апелативния специализиран наказателен съд да бъдат определени по-леки мерки. На първа инстанция в събота съдебният състав прецени, че има достатъчно събрани доказателства, че петимата са извършили престъпленията, за които са обвинени, а именно участие в организирана престъпна група, с цел нанасяне на побой, рекет, изнудване, разпространение на наркотици и палежи. Прецени също така, че ако са на свобода и петимата биха могли да се укрият или пък да извършат други престъпления, за което ги остави в ареста.

Решението на настоящата втора инстанция ще бъде и окончателно.

В същото време в петък срещу събота самият Димитър Желязков - Очите беше задържан в хотел в Истанбул. На него му е определена мярка за задържане 30 дни, в рамките на които трябва да бъде разгледано искането му за екстрадицията в България.

В понеделник пък за повдигане на обвинение за лично укривателство в Окръжната следствена служба в Бургас е призован общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който всъщност е бил наем стаите, в които е бил задържан в Истанбул Димитър Желязков.

Така от цялата група единственият, който се издирва е общинският съветник от Несебър Пейко Янков, за когото е издадена и Европейска заповед за арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтите в София: Какво приключва и какво предстои
Ремонтите в София: Какво приключва и какво предстои
Премиерът Борисов присъства на закриването на учението Платинъм Лайън 2018
Премиерът Борисов присъства на закриването на учението "Платинъм Лайън 2018"