НОВИНИ

Гледат мерките на задържаните на Летище София за трафик на хора

Няколко часа вече Специализираният съд в София гледа мерките за неотклонение на задържаните за трафик на хора на Летище София при спецакция в четвъртък през нощта. Двамата гранични полицаи са обвинени за получаване на подкуп. Заседанието продължава и в момента и се очаква малко по-късно да се разбере какви ще са мерките на задържаните.

Явор Симов
от Явор Симов
20:11, 27.05.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Сотир Цацаров - главен прокурор: Това е знак към нашите граждани, това е знак към опазване на сигурността вътре в страната и най-сетне това е знак към най-общо казано към силите за сигурност, защото не бива да се допуска пробив именно сред хората, които са призвани да пазят българската граница.
;

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка "задържане под стража" и за четиримата от шестимата арестувани. Двамата, които днес не са в съда са гражданите, за които се твърди, че са преминали аерогара София с незаконни документи.

Срещу двамата гранични полицаи има три обвинения - за участие в организирана престъпна група, за получаване на подкуп и за превеждане на чужди граждани незаконно през граница. Същите са обвиненията и за двамата граждани на Бангладеш, но разликата е, че те са обвинени в даване, а не в получаване на подкуп.

Обвинението твърди също, че гражданите, които са преминавали незаконно през Летище София са идвали от Ирак и от Кипър и са оставали в България с цел подготовка за трафик към Западна Европа. По делото има и таен свидетел, от чиито показания прокуратурата е оформила голяма част от своята обвинителна теза до момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 5,1 в Турция, няма данни за пострадали и щети
Земетресение с магнитуд 5,1 в Турция, няма данни за пострадали и щети
Доналд Тръмп отпътува от Сицилия за САЩ
Доналд Тръмп отпътува от Сицилия за САЩ