Екстрадицията на сочения за "Вълка от София" Гал Барак ще бъде гледана на 22 април. Софийският окръжен съд поиска още информация от австрийските власти и отложи делото.

Прокуратурата и защитата бяха единодушни в мнението си, че Австрия не е предоставила изискваната информация, за да се прецени дали да се уважи искането за екстрадиция. В документите са посочени само обвиненията срещу Гал Барак за измами, пране на пари и организирана престъпна група. Съдът прие, че Виена трябва да каже кога и къде са извършени тези престъпления, за да се осигурят правата на израелския гражданин. Барак твърди, че има законен бизнес, не е собственик или управител на фирмите, които се споменават в разследването и че само е създал и управлявал кол центрове за консултации по сделки с виртуални валути.

Гал Барак, поискан за екстрадиция в Австрия: Това, което мога да кажа е, че аз не съм Вълка от София. Вълкът от София е Илан Цория.
Тодор Батков, адвокат на Гал Барак: Който е създател на платформата Традолоджик от 2007 г. Тази платформа е разпространена при много, много, много оператори. Продадена от него. Той е собственик и на много от брандовете, по които се включват клиенти от Европа и от други континенти.

Илан Цория също е сред разследваните от австрийската прокуратура. Пред съда Гал Барак заяви, че независимо дали ще бъде екстрадирани или не - той ще съдейства на разследващите във Виена.

"Вълкът от София" е ощетил потърпевшите в Австрия и Германия с близо 100 млн. €

"Вълкът от София" е ощетил потърпевшите в Австрия и Германия с близо 100 млн. €

"Вълкът от София" е ощетил хиляди в Австрия и Германия с над 100 милиона евро. Израелецът Гал Барак беше задържан у нас през миналия месец по искане н...