НОВИНИ

Гледайте по БНТ1 тази вечер - "Събитията на 2015 г."

Какво се случи през 2015 година? 365 дни, събрани в ефира на Българската национална телевизия. "Събитията на 2015 г." с водещи Даниел Чипев и Геновева Радева ще бъдат представени тази вечер в 21 ч.Все още може да гласувате в анкетата за вашия фаворит - ТУК.Какво да очаквате - вижте във видеото.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
08:31, 30.12.2015
Чете се за: 01:47 мин.
У нас

365 дни, в 120 минути! Репортерските разкази в предаването ще ни преведат през разтърсилите целия свят атентати в Париж, вътрешнополитическите трусове, топ новините в науката и шоубизнеса. Ще видим най-важните кадри на годината заснети от камерите на БНТ, а след тях ще има задълбочен анализ и прогноза за тенденциите.

Даниел Чипев, директор на дирекция “Информация”: “Този екип прави обзора вече няколко години и сме показали, че може да го правим в по-различен формат. Да акцентираме върху най-важното и да се върнем към интересните и важни истории към годината. Това правят репортерите на “По света и у нас”, редакторите и целия екип на новините. Така ще бъде и тази година”.
Геновева Радева, продуцент в “По света и у нас”: “Ами не съм убедена, че сме събрали абсолютно всичко. Опитахме се да анализираме и да покажем това, което е най-важното и най-интересното. Това, което е дало траен отпечатък върху живота в България и в света, и което ще даде отпечатък и идната година”.
;

Какво заложихме за следващата година – отговорът ще дойде тази вечер с помощта на анализаторите – Мира Баджева, Петко Георгиев, Слави Ангелов и Михаил Константинов.

Геновева Радева: “В края на краищата всички заедно ги изживяхме тези 365 дни и целта на нашия екип никога не е била да припомня събитията с архив. Напротив – искаме да излезем от архива, затова репортерите ни се връщат отново на места, където са се разиграли някакви драматични събития”.
Даниел Чипев, директор на дирекция “Информация”: “Те се връщат на няколко места, но според мен едно от най-показателните е там, където се връща екипа на Александър Марков, в едно село във Видинско. Той беше там преди изборите, където хората имаха надежда, че ще се промени ситуацията в тяхното село. Върна се и след изборите. Какво се е променило, какво не се е променило, какво очакват хората, ще видят зрителите довечера”.

Репортерите на “По света и у нас” ще разкажат как продължава животът на майките, загубили децата си от безумното шофиране край Лесидрен. Ще се върнем и към една история с щастлив край, в която бяхме посредник в намирането на откраднато животоспасяващо лекарство. В годишния обзор тази вечер, ще видим и много детски таланти, както и подробен дневник на Детската Евровизия. Малките репортери на БНТ ще потърсят отговорите за задкулисието и дали то управлява големите постановки. Те имат специална среща с участниците в спектакъла “Хамлет” – Мариус Куркински, Вальо Ганев и Леонид Йовчев.

Даниел Чипев: “За мен предстои да разберем кое е събитието на 2015 година, защото това, което се случи през изминаващата година, ще бележи следващата. Дали това ще бъдат бежанците и тероризма или това ще бъдат вътрешнополитическите сътресения – предстои ни да видим през 2016 година”.
Геновева Радева: “Светът трудно постигна консенсус по много неща. България беше годината на компромисите. Нещото, което буквално раздели, взриви света и предизвика ожесточени спорове, ако си спомняте беше една рокля. И се опитахме да видим и черното, и златното тази година. Гледайте ни!”

“Събитията на 2015 г.″ няма да ви покажат всичко от годината, а само най-интересното. С нови оригинални истории. Историите, които всички ние живяхме през 2015 г.!


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша въвежда данък върху банките и застрахователите
Полша въвежда данък върху банките и застрахователите
 Газпром отмени търг за газопровода Силата на Сибир
Газпром отмени търг за газопровода "Силата на Сибир"