Утре след обедните новини е последният епизод на петия сезон на "България от край до край" - екипът ни е подготвил много сюжети, но и една особено емоционална среща. Малката Туче вече е на 11 години. Преди две години героинята на поредицата предизвика огромен интерес с неочакваната мъдрост за възрастта ѝ и както тя самата казва - с дарбата ѝ състрадание.

11-годишната Туче - дете от бедно село - отново ни удиви с душата и посланието си. Малкото момиче ни разказа за светлината в живота.

Туче: И как да я откриваме тази светлина в живота? Кой я излъчва тази светлина в живота? Самите ние излъчваме тази светлина в живота, но не го осъзнаваме. Трябва да направим така, че да можем да осъзнаваме светлината в душата, която носим! И как да го направим? Чрез добро.

Думите ѝ за България са въздействащи.

Туче: Не бих напуснала родната си земя. Тук бих искала завинаги да остана. Хората, който напускат страната - това не би трябвало да става, защото така нашата земя България обеднява. Ако има повече хора, ще сме по-богати на население и ще сме по-щастливи от всякога.

Посланието на Туче и още много разкази от страната ни - не пропускайте "България от край до край" утре след обедните новини.

Вижте повече за кампанията България от край до край