НОВИНИ

Тази вечер: Събитията на 2016 - промениха ли се светът и медиите

Тази вечер в обзора на годината ще бъдат представени част от онези събития, които най-ярко ни показаха, че светът се е променил. Ще има анализатори и интересни репортажи, каза директорът на Дирекция "Информация" Даниел Чипев.Той открои, че в обзора се акцентира на ключови събития, които ще се отразят и на 2017 година. Основно място в анализа на годината ще имат Брекзит и избирането на Доналд Тръмп и политическата ситуация в България след президентските избори.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 30.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Всяка година е различна и си казваме, че друга такава година не може да се случи. Но всяка следваща година се случват все по-невероятни неща.

За съжаление и 2016 година беше белязана от терористичните действия, коментира още Чипев.

Хитрино е другата тема, която оставя кървава следа и то много близка до нас, но важното е да не увеличаваме мъката на хората там, отбеляза Чипев. Той спомена и трагедията с гимнастичката Цвети Стоянова, като открои, че подобен род събития трябва да се отразяват премерено:

Даниел Чипев, директор на Дирекция "Информация": Изводът от тази година и от тези истории е, че зрителите сякаш са станали по-критични към нас журналистите. И явно има обрат по отношение на истории, които емоционално навлизат в личното пространство на хората. Те сякаш вече все по-малко "се продават" и ние от БНТ винаги сме следели да не прекаляваме с емоциите и да запазим личния свят на хората.

Положителните събития също ще влязат в годишния обзор и ще ни напомнят, че светът може и да е светъл особено в навечерието на едно ново начало - 2017 г.

Събитията на 2016 започват в 21:00 часа по БНТ 1.

Вижте още кои събития са включени в обзора на БНТ на отминаващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​3D сцена във Варна ще зарадва публиката на 31 декември
​3D сцена във Варна ще зарадва публиката на 31 декември
Нов паметник на Левски във Военната академия в София
Нов паметник на Левски във Военната академия в София