НОВИНИ

Гледайте в 14:30 по БНТ1 филма "Антарктида - 25 стъпки в бъдещето"

Днес от 14:30 часа по БНТ1 ще бъде излъчен документалният филм "Антарктида - 25 стъпки в бъдещето". Разказ за пътя - от идеята българи да работят на Антарктида до материализирането й в 25 успешно завършили експедиции. Представени са научните програми, емоциите, условията и необичайните ситуации, които всеки полярник трябва да преодолява.

bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 23.04.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Цвети Атанасова, журналист на БНТ и създател на филма: "Това е една история за 25 български антарктически експедиции. Една документална история. Едно връщане назад към първите стъпки на хората, които са дръзнали да помечтаят, че искат да отидат на Антарктида и реализирането на тяхната идея. Герои на филма са хора, които са отдали живота си на тази идея. Има много изненади. Има документалистика и фактология, но и много емоция."
Христо Пимпирев, председател на Българския антарктически институт: "Тази година беше 25 юбилейна антарктическа експедиция. Това е четвърт век. Този филм разказва историята как България стана първата балканска страна, която е с база, която е консултативен член на антарктическия договор, и която има учени, които работят с колеги от целия свят."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спомен за Хачо Бояджиев
Спомен за Хачо Бояджиев
Атанас Семов: Важно е какво ще прави правителството, не кой какъв министър ще е
Атанас Семов: Важно е какво ще прави правителството, не кой какъв министър ще е