НОВИНИ

Глоба до 500 евро, ако се храниш на улицата в историческия център на Флоренция

Във Флоренция вече е в сила забраната да се яде по тротоари, външни стълбища и улици. Нарушителите ще бъдат глобявани до 500 евро. Забраната е валидна за района, където са най-известните забележителности. Според кмета на града мярката е с цел да се преборят "грубите туристи".

bnt avatar logo
от Мартин Велев
18:15, 07.09.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Забраната влезе в сила тази седмица. Тя се отнася за някои улици в Стария град на Флоренция. От обяд до 15 часа и от 18 до 22 часа храненето по тези улици е забранено. Ограничението ще важи до 6 януари догодина - краяt на италианския коледен сезон. Собствениците на заведения и магазини са доволни.

Даниеле Мацанти, собственик на ресторант: Наредбата е добро решение. Подкрепяме всичко, което се прави за подобряване на улиците.


;

Всеки ден хиляди се редят на опашки за класическите флорентински сандвичи. Хапването по стълби и пред вратите на магазините обаче дразни собствениците. То пречи на бизнеса, а и замърсява. Сега неудобството е за гостите.

Лин, френска туристка: Забраната не е практична за туристите, не можем да си позволим да ядем всеки ден в ресторант, а със сандвич спестяваме и време.
Йохан Наудерер, германски турист: Тук няма много места за сядане. Затова яденето на крак остава единствената ни алтернатива.

Във Флоренция това не е първата подобна мярка. От миналата година се поливат стълбите пред най-значимите храмове. Така се предотвратява седенето и храненето върху тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световноизвестната певица Селена Гомес е посетила България
Световноизвестната певица Селена Гомес е посетила България
Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Миню Стайков
Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за Миню Стайков