НОВИНИ

Димитър Маргаритов: Таксата "Желание на клиента" е нарушение

Във връзка с поискана сума от 2 лева за услугата "Желание на клиента" в механа в Кранево председателят на комисия за защита на потребителите Димитър Маргаритов заяви пред БНТ, че в момента се извършва проверка и ако се установи, че е начислена такава такса "Желание на клиента", това е нарушение. Санкцията в този конкретен случай от 500 - 3000 лева. В студиото на БНТ Маргаритов каза още, че тези случаи са спорадични, но е хубаво, че хората обръщат внимание и такива случаи получават гласност. Кои са най-честите сигнали в Комисията за защита на потребителите, както и репортаж от случая в Кранево, вижте във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 22.08.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите: Въпреки интереса към туризма, може да кажем, че в последните години се наблюдава повишаване на културата на търговците на туристически услуги и изискванията на потребителите, което е една добра тенденция, но трябва да контролираме процесите, за да позволяваме да се развиват нормално.

Председателят на КЗП съобщи още, че най-често постъпващите сигнали във виртуалните приеми са свързани с немарливост от страна на търговците и несъвпадане на това, което се предлага. Над 100 сигнала са пристигнали до момента това лято, като Маргаритов напомни , че телефонните обаждания са безплатни за потребителите.

Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителя: "Добре е, че хората реагират. Най-важно е да приемаме нормално, че при такова голямо предлагане, е нормално да има нарушения със систематична и да е ясно, че правилата трябва да се спазват.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР и ДАИ извършват масови проверки на ТИР-ове и леки автомобили
МВР и ДАИ извършват масови проверки на ТИР-ове и леки автомобили
Искрен Веселинов: Наложително е изграждането на Дунав мост 3
Искрен Веселинов: Наложително е изграждането на Дунав мост 3