НОВИНИ

Глоба за паркиране на необособено място

Сигнал от наш зрител за неправомерно, според него, поставяне на скоби на колата му. На необозначена със знаци улица в ж.к. "Яворов" в столицата на 15 коли били поставени скоби. Един от собствениците се свърза с нас след повече от 4 часа изчакване на екипа на Центъра за градска мобилност. Те обяснили, че глобата е за паркиране на необособено място. От 1-ви октомври платената "зелена зона" за паркиране беше разширена в тази част на София.

bnt avatar logo
от Ивана Иванова
22:19, 06.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

След 6 обаждания до 112 Общинска полиция пристига на мястото.

Петър Цветков: След това извикахме КАТ, те дойдоха и констатираха, че щом няма знаци по закона за движение по пътищата щом няма обозначителни табели нямат право да поставят скоби, но те също не могат да направят нищо.

А 4-часовото изчакване е причинено поради отказа му да плати.

Петър Цветков: Ние трябва сега да си платим нещо незаконно.

Свързахме се и с директора на Дирекция "Паркиране и мобилност", за да изясним случая, защо на улицата няма маркировка за платена зона.

Румяна Милова директор на дирекция паркиране и мобилност: Обозначаването на зоната е в началото и в края на зоната, което е Европейска практика, тоест господина, за да стигне до това място той е минал през булевард със знак начало на зона. В случая тази улица не е маркирана, тъй като винаги е имало много автомобили, които са пречили на маркировката.

От Центъра за градска мобилност призоваха всеки да се информира за организация на движението на територията на столична община.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният площад в Страсбург беше евакуиран заради подозрение за бомба
Главният площад в Страсбург беше евакуиран заради подозрение за бомба
Мариус Донкин: Народният театър е пример, всички се съобразяват с него
Мариус Донкин: Народният театър е пример, всички се съобразяват с него