НОВИНИ

Глобяват фирмата изпълнител на ремонта на бул. "Шипченски проход"

Столична община ще санкционира строителната фирма, извършила ремонта на булевард "Шипченски проход" в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Окончателната реконструкция на булеварда трябваше да бъде завършена още вчера, но проверка на експерти е установила, че фирмата изпълнител чувствително се е забавила с ремонта.

БНТ2-София
от БНТ2-София Сергей Тодоров
20:21, 11.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Ремонтът на столичният булевард "Шипченски проход" започна на 4 юли. Първоначално той трябваше да бъде готов на 15 юли, но след това срокът беше удължаван няколко пъти.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Колегите работят, ще изчислят максималните санкции, които са възможни, защото имаха предостатъчно време да работят, а причината е във фирмата, така че ще се съобразя с мнението на надзора, така че да може да се направи максимално качествено там. Между другото връщахме ги три пъти да се направи тротоарът, така че причината е във работата на фирмата и ще бъде санкционирана много сериозно."

От Столичната община уточниха, че освен максималната санкция за забавяне, ще има и санкция за некачествен ремонт. Очакванията са въпреки всички трудности ремонтът да бъде завършен преди 15 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланикът на България в САЩ: Няма информация за пострадали българи във Флорида
Посланикът на България в САЩ: Няма информация за пострадали българи във Флорида
„Алея на книгата“ с пето издание в София
„Алея на книгата“ с пето издание в София