НОВИНИ

Глобяват консеционера на "Нестинарка" заради цените на чадърите

Концесионерът на къмпинг „Нестинарка" край Царево ще бъде глобен с 5000 лева заради неизпълнение на договора за цените на чадърите и шезлонгите. Причината за санкцията е несъответствието между цените, обявени на табелата на плажа и реалните цени, които клиентите заплащат.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:57, 10.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Цена от по 36 стотинки за чадър и шезлонг и шалте за 5 лева показва информационната табела на плажа „Нестинарка". Според издадените касови бележки обаче, посетителите на плажа заплащат по 5 лева за чадър и по 5 лева за шезлонг.

Ирина - турист от Москва: Ние взимаме само чадър, останалото си го носим, чадърът е 5 лв.
Божидар Маладжиев: Някои даже не са обърнали и внимание на табелата. Сядат, плащат колкото им кажат."

След проверката експертите от Министерството на туризма казаха, че има драстично разминаване между написаното на информационната табела и това, което всъщност се предлага на плажа.

Николай Вълчев - инспектор от Министерство на туризма: Което е нарушение на договорните отношения и подлежат на директна санкция - неустойка в размер на 5000 лв. Това е процент от концесионното възнаграждение. При повторно нарушение следва разваляне на концесионния договор.
Явор Шишков - инспектор от Министерство на туризма: Искам да направя един призив към зрителите, да ги помоля да гледат цените на чадърите и шезлонгите преди да ги вземат за ползване.

Тъй като концесионерът не е открит, писмото с глобите и предупреждение за следващо провинение ще бъде изпратено по пощата. От началото на сезона досега Министерството на туризма е извършило около 200 проверки по цялото Черноморие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След първо четене в правната комисия: Без машинно гласуване на местния вот
След първо четене в правната комисия: Без машинно гласуване на местния вот
Еврохолд е имала интерес към ЧЕЗ още преди година
"Еврохолд" е имала интерес към ЧЕЗ още преди година