НОВИНИ

Глобяват варненска фирма за непочистен сняг

Варненската фирма “Пътища и мостове” ще бъде глобена, тъй като не е изпълнила поетите ангажименти по почистването на пътищата от натрупания сняг. Това съобщи регионалният министър в оставка Лиляна Павлова след инспекция на зимната обстановка във Варненска област. Павлова настоя кметовете на общини да налагат по-строг контрол и ако е необходимо, в края на сезона да се прекратят част от договорите с фирмите, които не са си свършили работата.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
19:28, 20.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че някои фирми за снегопочистване декларират машини само на хартия и при усложнена зимна обстановка не могат да изпълнят поетите ангажименти.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие в оставка
"Има пет общини, които се поддържат от една фирма. Фирмата е декларирала машини, но всъщност фирмата за пет общини има един-единствен роторен снегорин, пробиване на пътища не може да прави. Една от най-сериозните ни забележки, специално за област Варна, това са за фирма “Пътища и мостове”, които са фирмата, която пет общини поддържа по този начин."

Продължава да е усложнена зимната обстановка в две села в Община Долни чифлик – Голица и Булаир.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие в оставка
"Това, което видяхме, е наистина сериозни навявания, преспи над 2 метра. Поддържаме връзка с жителите. Там няма бедстващи, няма нуждаещи се, осигурени са с храна, вода и всичко, което е необходимо."

Министър Павлова съобщи, че Община Варна успешно е защитила всички проекти по Оперативна програма “Региони в растеж” на обща стойност 84 милиона лева. Приключва и проектът за рибарското пристанище, което трябва да бъде изградено в район “Аспарухово”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доналд Тръмп положи клетва като президент на САЩ
Доналд Тръмп положи клетва като президент на САЩ
Нехайно отношение към неработещи ескалатори в метрото
Нехайно отношение към неработещи ескалатори в метрото