Полицията арестува годеникът на убитата жена от село Куртово Конаре, който е направил пълни самопризнания за убийството на 26 годишната Милена Динова.

Куртово Конаре, Стамболийски

За по-малко от ден разследващите успяха да съберат достатъчно доказателства срещу 28-годишния Илиян Рангелов.

Причината за престъплението е била болезнена ревност. Двамата с Милена живеели заедно от две години в къщата на неговата баба. По Коледа Илиян направил предложение за брак на годеницата си и тя приела. В нощта на убийството обаче се скарали и момичето тръгнало на работа нощна смяна, като му е заявила, че го напуска. Тогава мъжът я догонил и на метри от къщата я пробол смъртоносно. Обвиняемият е задържан за 72 часа.

Галина Андреева-Минчева, заместник-председател на Окръжна прокуратура Пловдив: За по-малко от 24 часа активна работа и събиране на доказателства бе установено, че извършител на убийството на младата жена от Куртово Конаре е мъжът, с който тя е живеела. Подведен е под наказателна отговорност за извършването на убийство и е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, като предстои в рамките на тези 72 часа да бъде поискано от съда вземане спрямо него най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Предвиденото от закона наказание за това престъпление от 10 до 20 години лишаване от свобода.