НОВИНИ

Година след смърт на пътя поставят светофар на опасно кръстовище

Почти година след трагичния инцидент със студентката Фатиме Колашова, която беше прегазена от камион в Благоевград, поставят светофар на опасното кръстовище в града. Инцидентът стана на 12 декември миналата година, близо до студентските общежития в града. След смъртта на 19-годишното момиче от общината обещаха да обезопасят кръстовището.

bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 19.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Шест дни след инцидента, на 18 декември миналата година, кръстовището беше преобразено. Видеонаблюдение, шумяща маркировка, легнали полицаи, пешеходни пътеки, бяха част от обезопасителните елементи, които сигнализират на шофьорите за повече внимание. Днес обаче те изглеждат така - бледнееща червена боя по пешеходните пътеки и само части от шумяща маркировка.

Трябва да се прави на няколко месеца, да се преповтаря, понеже се изтрива, дъждове, сняг, сол и трябва да се преповтаря.

Шофьори пък често нарушават забраната и паркират в района на кръстовището, една жена едва не пострада, докато екипът ни снимаше там.

Просто бях на пешеходната пътека и той трябваше да изчака, за съжаление, това е България.
Бих казала, че след инцидента се държеше всичко под контрол две-три седмици, някакъв такъв период от време бих казала, но след това виждате вече се паркира и там. Общо взето същото е положението, според мен. Няма някаква промяна, не.

А от общината, макар и с няколко месеца закъснение, вече монтират обещания светофар на кръстовището.

Инж. Емилия Тунева, зам-кмет на Благоевград: В момента изпълняваме светофара, който се надяваме да бъде много полезен за гражданите.

Светофарът ще бъде готов до месец, обясниха от общината в Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
42 000 мигранти са поискали убежище в Гърция през 2017 г.
42 000 мигранти са поискали убежище в Гърция през 2017 г.
Заради зимата: Прибраха 700 кактуса от Ботаническата градина в Балчик
Заради зимата: Прибраха 700 кактуса от Ботаническата градина в Балчик