НОВИНИ

Годишнината от опита за преврат в Турция бе отбелязана на много места по света

Първата годишнина от кървавия опит за преврат в Турция бе отбелязана вчера на много места по света, съобщава Анадолската агенция. Годишнината от провалилия се „пуч“, организиран от предполагаеми последователи на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен, бе отбелязана от хиляди хора в САЩ, Германия, Босна, Пакистан, Република Южна Африка.

годишнината опита преврат турция отбелязана места света
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 16.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Живеещите в САЩ турци организираха проява на „Таймс скуеър“ в Ню Йорк. Към демонстрантите се присъединиха граждани на различни мюсюлмански страни.

„Мъчениците никога не умират“, скандираха демонстрантите в Ню Йорк.

;

В Берлин посланикът на Турция Али Кемал Айдън организира в посолството церемония в памет на загиналите при потушаването на пуча.

Айдън заяви, че турският народ е демонстрирал голяма смелост в нощта на опита за преврат миналата година и е спечелил „епична“ победа срещу заговорниците.

През целия ден вчера в стотици джамии в Пакистан бяха четени специални молитви в памет на загиналите при пуча в Турция. Различни прояви във връзка с годишнината от опита за преврат бяха организирани в редица други държави, сред които Босна и Република Южна Африка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висши британски политици са убедени в нуждата от постепенен Брекзит
Висши британски политици са убедени в нуждата от постепенен Брекзит
Стотици се простиха с Кристиан Таков
Стотици се простиха с Кристиан Таков