Първата годишнина от кървавия опит за преврат в Турция бе отбелязана вчера на много места по света, съобщава Анадолската агенция. Годишнината от провалилия се „пуч“, организиран от предполагаеми последователи на живеещия в САЩ мюсюлмански проповедник Фетхуллах Гюлен, бе отбелязана от хиляди хора в САЩ, Германия, Босна, Пакистан, Република Южна Африка.

© БТА

Живеещите в САЩ турци организираха проява на „Таймс скуеър“ в Ню Йорк. Към демонстрантите се присъединиха граждани на различни мюсюлмански страни.

„Мъчениците никога не умират“, скандираха демонстрантите в Ню Йорк.

С масови митинги Турция отбеляза годишнината от преврата

С масови митинги Турция отбеляза годишнината от преврата

С масови митинги, емоционални речи и молитви Турция отбеляза първата годишнина от опита за преврат. Честванията продължиха до сутринта. Турският прези...

Церемонии в Турция за годишнината от преврата

Церемонии в Турция за годишнината от преврата

Турция отбелязва първата годишнина от неуспешния опит за преврат. Серията от прояви продължава до ранните часове на неделя и започна със специално зас...

В Берлин посланикът на Турция Али Кемал Айдън организира в посолството церемония в памет на загиналите при потушаването на пуча.

Айдън заяви, че турският народ е демонстрирал голяма смелост в нощта на опита за преврат миналата година и е спечелил „епична“ победа срещу заговорниците.

През целия ден вчера в стотици джамии в Пакистан бяха четени специални молитви в памет на загиналите при пуча в Турция. Различни прояви във връзка с годишнината от опита за преврат бяха организирани в редица други държави, сред които Босна и Република Южна Африка.

Една година от опита за преврат - какво се промени в Турция?

Една година от опита за преврат - какво се промени в Турция?

Календарната година, която измина след опита за преврат, Турция преживя в условия на извънредно положение. Десетки хиляди са арестуваните, уволнените...