НОВИНИ

Разбиха два опита за пренос на големи количества наркотици край "Дунав мост 2"

Само в рамките на 24 часа митничари разбиха два опита за пренос на големи количества наркотици. На Дунав мост 2 са хванати 160 килограма марихуана, а на Калотина почти 5 килограма кокаин. Задържани са трима души, един от които холандски гражданин. Повдигнати са обвинения и е поискана постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:43, 14.07.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

На 13 юли в 6 часа сутринта митничари спират за проверка български ТИР, натоварен с ламаринени плоскости. Камионът е собственост на транспортна фирма от Сандански и е пътувал в посока Западна Европа. Един от шофьорите е и шеф на фирмата. Митничарите се усъмнили, че има нещо нередно и направили щателна проверка. В левия резервоар са открити 172 пакета с марихуана.

Георги Костов, изп. директор на Агенция "Митници: Касае се за марихуана с изключително високо качество, пресована и така направена в много интересен търговски вид - на пакети. Двамата шофьори са задържани за 72 часа, повдигнати са им по две обвинения - за пренос през страната и за опит за пренос през граница на наркотични вещества.
Албена Вутова, ръководител на Административна прокуратура - София: Двамата шофьори се признават за виновни, същите се познават от дълги години, работили са като международни шофьори в други транспортни фирми, дават обяснения, като казват, че са знаели, че в автомобила се намира наркотично вещество.

Вторият голям удар на митничарите е при проверка на лека кола на Калотина. Малко след полунощ митничарите спират кола, пътуваща от Холандия до Турция, в която са се возили семейство - майка и баща холандец с три деца на възраст между 5 и 11 години. При щателна проверка се оказва, че в тайник под предния капак на автомобила са укрити над 4,6 килограма кокаин.

Георги Костов: Видимо едно семейство с малки деца е част от някаква престъпна мрежа осъществяваща наркотрафик през територията на република България. Колегите са доловили симптоми, които са доловили необходимостта да бъде извършена щателна митническа проверка.

Задържан е само мъжът и предстои да му бъде повдигнато обвинение. Той не е давал показания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скаути се събират в младежки лагер край Бачково
Скаути се събират в младежки лагер край Бачково
Долната камара на Конгреса на САЩ одобри законопроекта за отбраната за 2018 г.
Долната камара на Конгреса на САЩ одобри законопроекта за отбраната за 2018 г.