НОВИНИ

Големи опашки се извиха пред магазините на „Епъл“ заради новия „Айфон“

Огромни опашки се извиха днес пред магазините на „Епъл“ в големите китайски градове преди пускането на „Айфон 10“ (iPhone X) - най-скъпия до момента смартфон на американската компания, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
10:47, 03.11.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
големи опашки извиха магазините епъл заради новия айфон

„Не спах миналата нощ“, разказа пред новинарския сайт „Цземян“ мъж, дошъл в магазин в мола Тайкули в пекинския квартал Санлитун. „Толкова се вълнувам“, добави той.Над три часа, след като магазинът отвори, десетки хора още чакаха на опашка да получат айФоните си по предварителни заявки. Други се тълпяха пред магазините на „Епъл“, за да разгледат смартфона и да изпробват новата му технология за лицево разпознаване.

„Обичайно е за китайците“, коментира асистент в магазина. „Трябва да имаш айфона още на първия ден“, уточни той.

Моделът с по-голямата памет - 256 гигабайта - се продава за 9688 юана (1463 долара). За онези, които обаче не са си го поръчали предварително, десетки препродавачи го предлагат с 500 до 1000 юана надценка пред магазина.

Премиерата на новия модел на американската компания следва премиерата на „Айфон“ 8 преди няколко седмици - подобрена версия на флагмана от предишната серия на успешната марка смартфони, която беше белязана от вял интерес. Според директора на „Епъл“ Тим Кук най-новият модел на марката бележи един от най-големите технологични скокове досега. Апаратът може да се похвали с голям OLED дисплей с малки рамки, технология за лицево разпознаване и камера с два обектива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече представления за Нощта на театрите в Благоевград
Повече представления за Нощта на театрите в Благоевград
Автобус се движи с над 130 км/ч по тъмно
Автобус се движи с над 130 км/ч по тъмно