НОВИНИ

Големите столични болници отчитат висока раждаемост през 2017 г.

Днес е Бабинден. На фона на обезпокоителните данни за ниската раждаемост у нас, големи столични болници отчитат рекорден брой новородени през миналата година.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:45, 08.01.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Не професия, а призвание. Призвание, носещо със себе си белезите на най-тежката отговорност - тази за човешкия живот. Така акушери, гинеколози и неонатолози описват всекидневната си работа.

д-р Красимира Жекова, завеждащ Родилно отделение към МБАЛ "Св.Анна": "Отговорността за два човешки живота е колкото всъщност отговорна, толкова и щастлива."

45 години, изпълнени с трудни, но и щастливи моменти. Това накратко е професионалният път на д-р Дора Боева. Неонатологът споделя, че през целия си съзнателен живот е мечтала да се занимава с това и няма ден, в който да съжалява за своя избор.

Д-р Дора Боева, неонатолог към МБАЛ "Св.Анна": Да виждаш здрави деца, да виждаш изпълнени с радост очите на родители от това по-голямо щастие и радост няма на този свят.

Изминалата 2017 е годината с най-ниска раждаемост за последните 46, сочат данните. Въпреки това няколко от големите столични болници отчитат ръст на новородените.

862 бебета са проплакали през 2017 година тук в болница "Св. Анна" в София. От началото на 2018 г. те са 12, като последното проплака тази сутрин.

В днешния празничен ден, лекарите от Университетската болница "Св. Анна" определят като всеки друг работен, изпълнен с много емоция, заради поелите първата си глътка въздух в ръцете им новородени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече родители захранват децата си от детски млечни кухни в Благоевград
Все повече родители захранват децата си от детски млечни кухни в Благоевград
Казанлък чества 140-тата годишнина от Освобождението си
Казанлък чества 140-тата годишнина от Освобождението си