НОВИНИ

Големият горски пожар в Канада се очаква да гори с месеци

Канадските власти очакват борбата с горския пожар, унищожил голяма част от град Форт Макмъри, да продължи месеци, въпреки че през деня преваля за кратко дъжд, който обнадежди хората, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
22:53, 08.05.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
големият горски пожар канада очаква гори месеци

Има опасения, че обхватът на разрастващия се пожар в провинция Алберта може да се увеличи двойно и да достигне голяма мина в района и дори съседната провинция Саскачеван.

Според правителството на Алберта огънят ще обхване площ от над 200 000 хектара до днес и ще продължи да се разраства заради високата температура, сушата и силния вятър.

Представител на звеното за борба с горските пожари в Алберта каза, че не е необичайно борбата с подобни огнени стихии да продължи месеци. По думите му пожарът е горял далеч от населените места през уикенда. Той заяви, че очаквал захлаждане на времето наред с дъжда днес, но за да бъдат изгасени пламъците, са необходими значителни валежи.

Управата на община Уд Бъфало, която включва Форт Макмъри, публикува в Туитър снимка на дъжда и написа: "Той продължи само няколко минути, но никога не е било толкова хубаво да видиш дъжд." Премиерът на Алберта Рейчъл Нотли заяви, че "тук има надежда за много повече".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Трима загинаха при тежка катастрофа на прохода Хаинбоаз
​Трима загинаха при тежка катастрофа на прохода Хаинбоаз
Тръмп: Данъците за богатите би трябвало да се увеличат
Тръмп: Данъците за богатите би трябвало да се увеличат