НОВИНИ

​Голям пожар бушува край Ямбол, но вече е овладян

Голям пожар избухна в покрайнините на Ямбол. Огънят е тръгнал от рибарниците в местността "Ормана". Подпалиха се около 100 декара сухи треви и храсти. Засегнат е склад с дърва.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
17:21, 16.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Пожарът вече овладян и вече се прави обход във вътрешността към периферията за гасене на тлеещи трупи. Няма опасност към момента за останалите предприятия в района. Няма данни и за пострадали хора. В следобедните часове горяха сухи треви и храсти на площ от около 150 дка - 4 пожарни екипа гасиха огъня, разгорял се на два фронта.

Той е пламнал около 13:30 ч. край рибарниците в местността "Ормана". Заради силния вятър огънят прехвърля околовръстния път и пожарът се разпалва в промишлената зона в склад, в който има сухи дърва от санитарна сеч. Движението по околовръстния път беше спряно заради силно задимяване. Близо 4 часа отне на пожарните екипи да се справят с огъня.


Янко Боянов, РЗПБЗН - Ямбол: Пожарът към момента е ограничен. Имаме 4 коли на място. Пожарът е на два фронта, единият откъм рибарниците, откъм "Ормана", там е ограничено, тука пазим да не се разпалят трупите в двора на ИСС-то на общината. Към момента не, зависи и към вятъра, той в момента е много силен и затова обхвана такава площ.
Георги Славов, кмет на община Ямбол: Успяхме да организираме максимално ресурс като общинско подпомагане на. Момчетата от пожарната безопасност, още веднъж да повторя и да благодаря перфектно си вършат работата. Всичката налична техника на пожарната безопасност е ангажирана. Организирали сме две водоноски да подпомагат пожарната да не губят време, организирали сме 20 човека, близо 30 човека, от които над 10 косачи, да могат превантивно да окосят всички храсти и сухи треви, по пътя на огъня, вятъра го разнася много бързо. Организирали сме и други хора да се включат и други хора, ако е необходимо. Мисля че е овладяно всичко, но ще трябва да се наблюдава още известно време.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат водопровод межу санданските села Рожен и Златолист
Изграждат водопровод межу санданските села Рожен и Златолист
Цветанов призова за по-добър диалог с туристическия бранш
Цветанов призова за по-добър диалог с туристическия бранш