НОВИНИ

Голям зрителски интерес по време на театралната седмица в Разлог

За шеста поредна година община Разлог бе домакин на летните театрални празници „Звездите на театъра”. Всяка година представленията се радват на голям интерес не само от жителите, но и от гостите на планинския град. Любителите на изкуството имаха възможност да видят седем водещи постановки с участието на едни от най-популярните български актьори. Билетите бяха разпродадени дни преди началото на театралния фестивал.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
17:58, 30.06.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Тази година сцената в Разлог посрещна една от най-великите български актриси – Стоянка Мутафова. Спектакълът „Госпожа стихийно бедствие” беше представен в последния момент заради смяна в програмата. Пиесата се играе от 24 години на сцена както в България, така и в различни страни по света.

Николай Атанасов – Шуши, режисьор:
„Аз поне не си спомням в България една пиеса да е играна 1090 пъти досега и продължава да се играе и винаги при пълни салони.”

Всяка година планинският град посреща гости от различни краища на страната.

Симона Беровска:
„В по-малките градове е хубаво, че се прави там. И хората, другите, да се докоснат до самата магия, наречена театъра. Младото поколение имат нужда точно от това. Имат нужда от истината, от живото изкуство.”
Венцислав Гърменов, зам.-кмет на община Разлог:
„Може би трябва да помислим с оглед на това и хотелите в нашия град да се включат в организацията. Може да помислим за някои пакетни услуги, които те да предлагат, тези представления, и като цяло сме отворени за всякакви предложения.”

Театралните празници ще се пренесат и в Банско от 1 юли. На сцената в курортния град ще бъдат представени пет постановки, като една от тях е специално подбрана за детската аудитория. Билетите вече са в продажба и са на достъпната цена от 5 или 6 лева, казаха от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Кой е Банкси
ДРУГИТЕ новини: Кой е Банкси
Пуснаха движението през тунела Ечемишка
Пуснаха движението през тунела "Ечемишка"