НОВИНИ

Голяма част от София остава без топла вода за три дни

Голяма част от София ще остане без топла вода през следващите три дни. Причината е извършването на планови ремонти на газопреносната мрежа към "Топлофикация София". Освен неудобства за засегнатите домакинствата, липсата на топла вода създава проблеми и на бизнеса!

БНТ2-София
от БНТ2-София Гергана Шумкова
22:00, 21.08.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Без топла вода от 22-ри до 24-ти август остават всички квартали в западната и северната част на София. Плановите ремонти ще засегнат домакинствата на живеещите в близо 30 столични квартала. И докато липсата на топла вода е просто неудобство за бита, то за бизнеса тя означава сериозни загуби.

Мариета има фризьорски салон в кв. "Надежда" и три дни без топла вода могат да попречат много на работата ѝ.

Мариета: "Предприехме мерки, като си закупихме бойлер, който ще бъде включен утре аварийно сутринта, тъй като няма как да работим без вода. Нямаме предупредително писмо, аз лично научих от клиенти."

И докато някои като Мариета решават да застраховат бизнеса си с бойлер, то други вече се изправят неподготвени пред проблема.

Мариета: "Моя колежка ми се обади преди малко да ме попита дали може да използва измивната колона, тъй като вече има авария някъде в квартала."

През следващите три дни топлата вода в останалите квартали на София, които се снабдяват от Топлоцентралата "София Изток", няма да бъде спирана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мозъкът на терористичната клетка в Каталуния е загинал при взрива в Алканар
"Мозъкът" на терористичната клетка в Каталуния е загинал при взрива в Алканар
Силна експлозия е чута в близост до дипломатическата зона в Кабул
Силна експлозия е чута в близост до дипломатическата зона в Кабул