НОВИНИ

​Голямо количество хероин задържаха в Сливен​

Голямо количество хероин е задържано при специализирана операция на служители на ГДБОП и ОД на МВР - Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията.

bnt avatar logo
от Веселин Цветанов
15:44, 05.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пет килограма чист хероин заловиха сливенски спецполицаи. Късно вечерта на 3-ти август в района на Петолъчката полицаи, след няколкомесечно проучване, спират за проверка микробус с Добричка регистрация.

Заедно със специално куче установяват, че в буса се превозват високорискови вещества. Хероинът е открит в тайник. Задържаният шофор на автомобила е 37-годишен румънски гражданин, който вече е осъждан в страната си. По данни на спецполицаите тези 5 килограма хероин струват около 100 хиляди евро на едро, а след разфасовката и обработката му, общата сума на дозите възлиза на близо 1 милион лева. Подобен удар полицаите не са правили през последните 10 години в Сливенско. За подобно деяние задържаният може да получи до 8 години затвор.

гл. комисар Георги Костов - секретар на МВР
„Изключително високо качество, честота, има намереното наркотично вещество. Характерното тук е, че то не е предназначено за българския пазар. И в транзитирането на това високорисково вещество не участва български гражданин."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Археолози откриха златна монета на Калиакра
Археолози откриха златна монета на Калиакра
Товарен самолет излезе от пистата за кацане и катастрофира на шосе
Товарен самолет излезе от пистата за кацане и катастрофира на шосе