НОВИНИ

Голямото хоро ще се вие пред сградата на БНТ

Голямо хоро пред Българската национална телевизия организира днес предаването "Надиграй ме". Спектакълът ще бъде подготовка за големия финал на състезанието "Надиграй ме в училище". Популярни водещи и лица на БНТ ще подкрепят инициативата и ще изтанцуват пред сградата на националната медия едни от най-популярните български хора - Дайчово и право. Водещият на предаването Асен Павлов ще поведе хорото. Ученици от националното музикално училище и от Националното училище за танцово изкуство ще пеят и танцуват.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
07:09, 17.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Популярни водещи и лица на БНТ ще подкрепят инициативата "Надиграй ме в училище". Пред сградата на националната медия те ще изтанцуват едни от най-популярните български хора - Дайчово и право.

Екатерина Генова - автор на проекта "Надиграй ме": Всички колеги са поканени, ще има поименна проверка по дирекции от водещия, така че надявам се много хора, работещи в националната телевизия да покажат, че освен да правим репортажи и новини, можем да направим едно страхотно голямо хоро.

Авторите на предаването твърдят, че народните танци трябва да присъстват в българското училище.

Екатерина Генова: ...защото от една страна възпитават по свои начин младите хора, от друга страна им създават невероятно самочувствие, настроение.

Тази неделя на 19 юни ще стане ясен големият победител в предизвикателството "Надиграй ме в училище". Оспорваната надпревара е между седемте ученически отбора от Пордим, Враца, Шумен, Добрич, Видин, Варна и София. Наградата за най-добрият отбор, е участие във фестивала World Stage Eurograde – Световна сцена Еврогрейд в Приморско и едноседмична почивка в крайморския град.

Екатерина Генова: В случая важното е не състезанието, важното е участието. Невероятното настроение, което се получава по време на всяко предаване, така че аз се надявам настроението и доброто хоро да бъдат победители.

Според организаторите този сезон е един от най-силните по отношение на зрителската активност. И това се дължи на децата на България.

Вижте и прякото включване на водещия на "Денят започва" Даниел Михайлов пред сградата на БНТ!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часове преди началото на фестивала Франкофоли
Часове преди началото на фестивала "Франкофоли"
Обама и Тръмп в пореден спор за оръжията в САЩ
Обама и Тръмп в пореден спор за оръжията в САЩ