НОВИНИ

„Голямото рок междучасие“ получи награда на джаз фестивала в Банско

Предаването на Българската национална телевизия „Голямото Рок междучасие“ беше отличено на националните награди „ПроКултура“ в категория Медии. Призът се връчва от Българската асоциация на работодателите в областта на културата за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. Наградата на предаването на БНТ1 беше връчена на сцената на юбилейното издание на Джаз фестивала в Банско.

bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 12.08.2017
Чете се за: 01:01 мин.
Още

През 2008 година вокалистът на група D2 Митко Кърнев създава Националния конкурс за най-добра ученическа/училищна група в България „Голямо междучасие“. Интересът към формата е огромен, като на първия кастинг се явяват повече от сто групи, което изненадва организаторите. През 2016 година конкурсът се превръща в телевизионен музикален формат, като първият му сезон е изключително успешен.

Митко Кърнев: На първо място съм много изненадан, приятно изненадан. След успешния първи сезон и многото хора, които ни питат какво ще правим тая година, дали ще го правим пак, тази награда дойде точно навреме, за да ми докаже, че усилията не са напразни.

С годините форматът придобива все по-голяма популярност сред младите, а появата му в програмата на Българската национална телевизия през изминалата година изиграва важна роля в неговото развитие.

Кристина Матеева, изпълнителен продуцент от БНТ1: Самите участници получиха сцена за своето творчество, получиха и много опит в тази област. Получиха опит и в работа с телевизия, което е също доста сложно и ще им помогне в бъдещата кариера.

Предаването успя да пребори конкуренцията след оценка по седем критерия, сред които насърчаването на творческата активност на младите хора.

д-р Момчил Георгиев: Огромна част от комерсиалните медии предоставят ефира си на друг тип музика, на друг тип текстове, аранжименти и т.н. В този случай, действително, ролята на БНТ беше изключително важна, защото подборът, селекцията, цедката, така да се каже, беше много сериозна и тези ученически групи всъщност нямаха нищо ученическо в техните изпълнения и техните текстове, те бяха доста добри професионалисти, бих казал.

Кастингите за новия сезон на предаването „Голямото Рок междучасие" продължават, а новият сезон ще започне през септември и ще се излъчва на живо по БНТ1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Монголия протестираха срещу събарянето на паметник на „Бийтълс“
В Монголия протестираха срещу събарянето на паметник на „Бийтълс“
Деца изработват декорите на мюзикъла „Снежна приказка“
Деца изработват декорите на мюзикъла „Снежна приказка“