НОВИНИ

Не е ясно кой е виновен за жестокия инцидент на бившето летище край Сливен

Все още не е изяснено чия е вината за жестокия сблъсък между две коли на бившето летище Бършен в Сливен, при който на място загинаха две 20-годишни момчета от Бургас и трима младежи бяха ранени. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, инцидентът продължава да се разследва. Тримата ранени са без опасност за живота и изписани от сливнеската болница още снощи. От „Пътна полиция" и от община Сливен обсъждат какви мерки да бъдат предприети, за да се обезопаси летището.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
18:05, 22.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От полицията казаха, че са разпитани 20 свидетели, назначена е автотехническа и медицинска експертиза.

гл. инспектор Тодор Тодоров, началник на "Пътна полиция" - Сливен: В момента информация нямаме дали са се гонили автомобилите, но има следи от фигури, които са правени, и специално за единия автомобил.

Полицаите твърдят, че когато охраната им сигнализира, те изпращат патрул и събраните коли се разпръскват сами, но в неделя не е имало обаждане от дежурния охранител.

Стоян Марков, заместник-кмет на община Сливен: Те са се струпали на едната бариера, той бил около бариерата и хангара, където е входа официалния, а останалите са нарушили бетонната конструкция и са влезнали от там.

Собственик на летището е община Сливен, която се опитва да предотврати достъпа до пистата, поставяйки бетонни преграждения, но организаторите на гонките ги връзват с въжета и ги преместват с колите си.

Стоян Марков, заместник-кмет на община Сливен: Ние сме подготвили по-големи бетонни съоръжения...бетонни съоръжения, които са над 2 тона и по-трудно се преместват дори и с прикачването им към някакъв автомобил.

От МВР ще препоръчат на общината да назначи и втори охранител, да осигури автомобил и да направи по-дълбоки канавки, за да не се достига до летището по черни пътища. Най-важното за младите хора обаче е и те да помислят за своята безопасност и да не шофират безразсъдно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Oбновени черкви в община Kресна
Oбновени черкви в община Kресна
Въоръжен грабеж от инкасо автомобил в столичен мол
Въоръжен грабеж от инкасо автомобил в столичен мол