Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да предскаже датата на смъртта на човек, въз основа на неговите медицински показатели, съобщи „Блумбърг“.

Според ново изследване на компанията, невронната мрежа вече е успяла да предскаже точно вероятността за смърт на пациентка, постъпила в болница в последен стадий рак на гърдата. Докато компютърът на болницата оценил вероятността за смъртта на жената на 9,3%, невронната мрежа на Google отчела 19.9%. Пациентката починала няколко дни по-късно.

По-голямата точност на прогнозата е била постигната благодарение на анализа на по-ранни неизползвани записи в стари медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа анализира 175 639 фактори, което я прави по-бърза и по-точна, отколкото която и да е друга, съществуваща в момента програма.

Невронна мрежа на Google може също така да даде прогноза за оздравяването на пациента, за периода на пребиваването му в болницата, както и за вероятността от повторно лечение.

Google включва нови инструменти в борбата с екстремизма

Google включва нови инструменти в борбата с екстремизма

След като много компании започнаха да изтеглят рекламите си, защото се появяваха редом до текстове с екстремистко съдържание, компанията Google обяви,...

В момента Google тества използването на изкуствен интелект в области на медицината като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология.

Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносни съдове, които кръвоснабдяват очите.