НОВИНИ

Горан Брегович гостува в БНТ преди концерта си в Пловдив

Геният на балканската музика Горан Брегович гостува в БНТ ден преди концерта си в Пловдив. Той беше посрещнат лично от генералния директор Константин Каменаров.

bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 18.12.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
Горан Брегович гостува в БНТ преди концерта си в Пловдив

Тази година музикантът ще зарадва родната публика с най-новия си проект, наречен “Три писма от Сараево”, посветен на вечната тема на Балканите - как да живеем в разбирателство, като съхраним основните човешките ценности. В специално интервю за Обществената медия Брегович разказва за случайностите в живота, които често могат да променят изцяло нечий житейски път, подобно на китарата, която получава като новогодишен подарък от майка си, а впоследствие става негова съдба.

Ще разберем и как се шегуват децата му и с какви ексцентрични подаръци го изненадват днес. Пред репортерът на БНТ Айше Сали той споделя интересни размисли за изкуството, празниците и връзката между тях. Зрителите ще научат, че за него музиката може да се сравни най-сполучливо със солта в яденето. Нещото, което придава вкус и цвят на живота и разчупва порочния кръг на баналното ежедневие. Музиката е празник, затова и босненският музикант не пропуска възможност да бъде на сцената. Непоправим оптимист, завършилият философия Брегович гледа с надежда към бъдещето, убеден, че светът става все по-добър.

Роденият в Сараево Горан Брегович е музикант и композитор, известен със своята филмова музика и един от най-добре познатите по света музиканти от Балканския регион.


Цялото интервю може да видите на 28 декември 2018 г. в Сутрешния блок на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в НСТС: Нощният труд остава 25 стотинки
Скандал в НСТС: Нощният труд остава 25 стотинки
В Естония тестват електронното гласуване
В Естония тестват електронното гласуване