Финансовият министър е категоричен, че необходимите 150 милиона повече за хората с увреждания в Бюджет 2019 са осигурени. Според Владислав Горанов са изпълнени всички поети ангажименти и трябва да се уточни от къде идва недоволството в момента. Майките на деца с увреждания твърдят, че Законът за личната помощ е осакатен, извършена е подмяна на текстове и той ще влезе в сила без финансов ресурс за неговото прилагане.

Във всички разговори с майките на децата с увреждания и с омбудсмана е обсъждано, че законовите промени ще струват на хазната за 2019 година 150 милиона лева, категоричен е Владислав Горанов.

Владислав Горанов, министър на финансите: Иначе, ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и милиард. Вероятно някога обществото може да стигне и до тази сметка, но най-важното, което инструктирах моите експерти в работната група, е да се опитаме да направим така законодателството за хората с увреждания и Закона за личната помощ, че средствата в Бюджет 2019 да стигнат.

Средствата за необходими за дейностите по Закона за личната помощ са предвидени в централния бюджет, а не в този на социалното министерство.

Владислав Горанов, министър на финансите: Чакаме окончателно решение за технологията. Няма никаква пречка от Централния бюджет да бъдат прехвърлени по бюджета на общините или бюджета на социалното министерство.

Владислав Горанов коментира и проверката, която прокуратурата възложи на Антикорупционната комисия заради апартамента, в който министърът на финансите живее. Той е категоричен, че:

Владислав Горанов, министър на финансите: Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки или не са получавали субсидии.

През 2015 г. Сариев-син е работил за няколко месеца във финансовото министерство, каза още Горанов. Той отрече да има конфликт на интереси.

Владислав Горанов, министър на финансите: Трябва да се изследва дари заради взаимоотношенията ми с Иван Сариев по някакъв начин това ми е повлияло на моята работа.

Заради това, че живее в апартамент на кръстника си Владислав Горанов е проверяван за търговия с влияние.