Министърът на финансите Владислав Горанов продължава да бъде против предложенията за по-нисък данък добавена стойност върху хляба. Горанов е категоричен, че управляващата коалиция е поела и ще изпълни ангажимента си да не променя данъците. Според него, ефектът от т.н. "дифернцирано ДДС" за цените на стоките е доста спорен.

Владислав Горанов, министър на финансите: Не виждам през данъците да е решен нито един проблем на обществото. Диференцирането на ДДС за една или друга стока отваря безкраен дебат за диференциране на ДДС. Ако крайният ефект ще е намаляване на цените на определени стоки, има ясна гаранция, че това няма да се случи или ефектът ще бъде краткотраен. В резултат на което, вероятно маржовете на печалби на търговци и производители ще се разширят до приемливите за пазара ценови равнища, след което крайният резултат ще бъде само объркване на данъчната система на държавата и загуби за бюджета.
Хлябът поскъпна изпреварващо с между 20 и 30 стотинки в няколко града

Хлябът поскъпна изпреварващо с между 20 и 30 стотинки в няколко града

Хлябът поскъпна изпреварващо с между 20 и 30 стотинки в няколко града, показа проверка на "По света и у нас". Причините са очакваното увеличение на це...