Случаят от село Марково, в който данъчни инспектори играят народни танци, за да разкрият нарушения в местния фолклорен състав, стигна и до финансовия министър. За разлика от НАП, в кулоарите на парламента Владислав Горанов коментира, че неиздаването на касова бележка е административно нарушение, което се наказва с глоба и принципът на маловажност не се прилага.

Новината за данъчни под прикритие на хорото - забавлявала финансовия министър - призна самият Владислав Горанов. Според него, инспекторите преиграли. И все пак:

Владислав Горанов - министър на финансите: Миналото лято ги качвахме на круизни кораби и имаше една забвна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, но всички способи са допустими, защото в края на краищата интереса на обществото е да има по-малък дял на сивата икономика и бюджетът да бъде обезпечен.

Иначе, над 50 000 касови апарати в страната вече са адаптирани и в реално време предават данни към сървърите на Агенцията по приходите. До момента най-големи рискове за укриване обема от продажби криеха ресторанти, хотели, заведения за обществено хранене.

Владислав Горанов - министър на финансите: Потенциалните загуби от сивия сектор могат да се измерят не само в скромния половин милиард, който коментира приходната администрация, а и доста повече. Дълбоко се съмнявам, че има повече от 10% от ресторантите в София, които са напълно редовни.

До края на септември, началото на октомври се очаква всички софтуери да отговарят на изискванията на новата наредба за касовите апарати.

Операция "Хоро" - данъчни играят ръченица под прикритие в с.Марково

Операция "Хоро" - данъчни играят ръченица под прикритие в с.Марково

Данъчни под прикритие играят хоро, за да се представят за любители на фолклора и да хванат членовете на самодеен състав в пловдивското село Марково, ч...