НОВИНИ

Горанов след акция "Хоро": Данъчни инспектори попаднаха на кораб с нудисти

Случаят от село Марково, в който данъчни инспектори играят народни танци, за да разкрият нарушения в местния фолклорен състав, стигна и до финансовия министър. За разлика от НАП, в кулоарите на парламента Владислав Горанов коментира, че неиздаването на касова бележка е административно нарушение, което се наказва с глоба и принципът на маловажност не се прилага.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:14, 08.03.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Новината за данъчни под прикритие на хорото - забавлявала финансовия министър - призна самият Владислав Горанов. Според него, инспекторите преиграли. И все пак:

Владислав Горанов - министър на финансите: Миналото лято ги качвахме на круизни кораби и имаше една забвна ситуация, в която навътре в морето се оказа, че това е нудистки круиз и колегите бяха изключително притеснени, но всички способи са допустими, защото в края на краищата интереса на обществото е да има по-малък дял на сивата икономика и бюджетът да бъде обезпечен.

Иначе, над 50 000 касови апарати в страната вече са адаптирани и в реално време предават данни към сървърите на Агенцията по приходите. До момента най-големи рискове за укриване обема от продажби криеха ресторанти, хотели, заведения за обществено хранене.

Владислав Горанов - министър на финансите: Потенциалните загуби от сивия сектор могат да се измерят не само в скромния половин милиард, който коментира приходната администрация, а и доста повече. Дълбоко се съмнявам, че има повече от 10% от ресторантите в София, които са напълно редовни.

До края на септември, началото на октомври се очаква всички софтуери да отговарят на изискванията на новата наредба за касовите апарати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топлофикация ще компенсира софиянци, останали без парно
"Топлофикация" ще компенсира софиянци, останали без парно
След акция Хоро на НАП - ще глобят ли хореографа от с. Марково?
След акция "Хоро" на НАП - ще глобят ли хореографа от с. Марково?