НОВИНИ

Горски инспектори са били нападнати от бракониери

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив са били нападнати при опит да предотвратят незаконна сеч, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Инцидентът е станал по време на проверка в района на Държавно горско стопанство - Карлово. До физическата саморазправа се стигнало след като екип на горски инспектори установили сеч на 23 немаркирани дървета. Нарушителите се опитали да осуетят проверката, като оказали съпротива. Стигнало се до сблъсък, при който на един от горските инспектори са разкъсани дрехите и са нанесени наранявания.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:58, 08.10.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
горски инспектори били нападнати бракониери

Своевременно са уведомени органите на МВР, които пристигат на място. Задържани са двама души. Горските инспектори са съставили три акта за нарушения по Закона за горите. Работата по случая продължава.

От началото на годината от горските инспектори на РДГ Пловдив са съставени 207 акта, основно по Закона за горите. Инспектирани са 730 сечища и обекти за добив на дървесина, 782 склада за преработка и продажба на дървесина. Извършени са проверки на 2 300 транспортни средства, които са превозвали дървесина и недървесни горски продукти. Наложените глоби до момента са в размер на 20 400 лева, като имуществените санкции и обезщетенията възлизат на 5 600 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
Ограничават достъпа до Байкушевата мура
Ограничават достъпа до Байкушевата мура