НОВИНИ

Горски инспектори заловиха системен нарушител с 28 акта

Системен нарушител на Закона за горите е заловен при специализирана проверка на горските инспектори от Регионална дирекция по горите - София. Акцията е проведена рано тази сутрин в землището на с. Трудовец, община Ботевград, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

bnt avatar logo
от БТА
13:11, 09.12.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
горски инспектори заловиха системен нарушител акта

Нарушението е констатирано при опит на горските служители да спрат за проверка високопроходим автомобил, шофиран от бракониера. Нарушителят не се подчинил на подадения сигнал за проверка. При последвалото преследване той е ударил автомобила на проверяващите и е поставил в опасност здравето и живота на горските служители.
Екип на РУ на МВР - Ботевград е повикан за съдействие от горските служители, при което МПС е спряно и е констатирано, че шофьорът няма свидетелство за управление на МПС и автомобилът е без гражданска отговорност. Нарушителят е превозвал незаконно дърва, без марка и без документи. Установено е, че лицето е системен нарушител на горското законодателство. За последните осем години са му съставени 28 акта по Закона за горите, като само за настоящата година те са 4 на брой. За днешното нарушение са му съставени общо 6 акта от служителите по горите и от МВР.
Автомобилът и транспортираната дървесина са задържани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЕК е платила на Русия дълга за АЕЦ „Белене“
НЕК е платила на Русия дълга за АЕЦ „Белене“
От догодина кафето в Гърция става по-горчиво
От догодина кафето в Гърция става по-горчиво