НОВИНИ

Горски пожар затвори автомагистралата от Италия към Франция

Горски пожар затвори за няколко часа автомагистралата от Италия към Франция. Огнената стихия лумна снощи на 30-тина километра от Генуа и бързо стигна до близките селища. Над 100 души вече са евакуирани. Пламъците застрашават и няколко курорта в района.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
19:30, 26.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Вятър със скорост 100 км в час е разразил горските пожари. Те лумнали по хълмовете над Лигурско море. Пламъците погълнали крайните къщи на няколко селца.

Хората от най-застрашените селища бяха евакуирани и настанени в училища и обществени сгради. В района са изпратени много пожарни екипи, но заради нестихващия вятър се образуват нови огнища.

В погасяването на пламъците се включиха хеликоптери и самолети.

Горските пожари не са необичайна стихия за този район на Италия, но обикновено лумват през лятото. Първите месеци на 2019 г. обаче, донесоха суша в северните части на страната, за разлика от Южна Италия, в която имаше обилни снеговалежи и дъждове.

Районът, който е обхванат от пожари, още се възстановява от мощната буря, която го връхлетя през октомври миналата година. Тогава стихията изкорени дървета, срути електрически стълбове, отнесе автомобили и яхти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
HBO призовава феновете на „Игра на тронове“ да дадат Кръв за трона
HBO призовава феновете на „Игра на тронове“ да дадат "Кръв за трона"
Президентите на България и Египет проведоха официална среща в Кайро
Президентите на България и Египет проведоха официална среща в Кайро